top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTycho

De moderne schemerlamp zonder lampenkap ziet er zo uit

Een lampenkap past niet in ieder interieur. En wij persoonlijk (ondanks dat er hele mooie bestaan), vinden wij het niet bij ons interieur passen.


Een tafellamp zonder lampenkap?

Het probleem is dat je dan vaak moet kiezen tussen een peertje of je hebt een lamp waar je niet in kan kijken zonder verblind te worden. (Daarom was die lampenkap er natuurlijk).


Daar lag voor ons als lampenmakers de uitdaging. In 2018 begonnen we met knutselen en experimenteren. Het duurde even (lees een paar jaar, maar daarin werden we ook afgeleid door andere projecten). In ieder geval, 2021 beschouwen we als het jaar dat onze lamp eindelijk "af" was.


Het doel was dus om een lamp te maken waar je niet alleen in kan kijken, maar die ook mooi was om te zien als deze uit stond. Toen we er achter kwamen dat het kristal Seleniet licht doorlaat, kwam het idee.


Seleniet tafellamp zonder lampenkap


De werking van Seleniet (in een lamp)


Seleniet wordt vaak in staven uitgegraven (lees hier meer over ons kristal) en laat licht door in één bepaalde richting. Door een zuinige Led lamp eronder te zetten, krijg je een diffuus licht: het kristal licht op, zonder dat het pijn doet aan je ogen. Ons doel was bereikt.


Om het helemaal af te maken, monteerden we een dimmer op de lamp. Op die manier kun je iedere licht intensiteit creëren die je wilt. We mochten al eerder het compliment ontvangen dat de lamp de sfeer heeft van een kaars.


Het kan ook zonder lampenkap!


Zoals je ziet behoeft deze lamp écht geen lampenkap. Waarom zou je duizenden jaren oud prachtig kristal willen verbergen?
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page