top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKarin

5 Verrassende redenen waarom Seleniet de ideale kristal is. (+ Bonus reden!)

Seleniet is een prachtig wit kristal met een satijnen glans. En ze is ontzettend veelzijdig. We leggen graag uit waarom seleniet eigenlijk onmisbaar is!


1. De werking van seleniet

Seleniet is een krachtig en positief kristal. De naam is afgeleid van de Griekse maangodin Selene. De maan symboliseert onsterfelijkheid, eeuwigheid en verlichting. Ze heeft ook betrekking tot de zon, want zonder de zon zouden we de maan nooit zien. En in de astrologie heeft de maan de betekenis ‘ziel’ en het vermogen om te reflecteren. Alom een kristal dat zacht, ondersteund, lieflijk en hoopgevend is.


2. Je kan het op verschillende manieren gebruiken

Of je nu gebruik wilt maken van de helende werking van dit kristal, of het alleen wilt gebruiken als decoratie in je huis: het laat zich voor allebei gebruiken. Seleniet is door haar fijne eigenschappen een ideaal hulpmiddel om te gebruiken tijdens het mediteren. En wanneer je haar niet gebruikt, is ze een prachtige eyecatcher in de kast of op de vensterbank.
3. Wit past in ieder interieur

Ken je iemand die geen wit heeft in zijn interieur? Geen witte muur, poster, kastje of servies? Wij niet in ieder geval. (Maar als je iemand kent, zouden we dat best graag willen zien). En voor de simpele reden dat je altijd wel iets hebt wat matcht met het wit (en of je nu een industrieel, landelijk of andere stijl in huis hebt): seleniet misstaat nooit.


4. Kinderen vinden het fantastisch

De meeste kinderen vinden dingen verzamelen uit de natuur prachtig: broek- en jaszakken vol met steentjes, takjes, pitjes, nootjes, blaadjes en bloemen. Seleniet is een bijzonder interessant ‘iets’ uit de natuur. Het heeft een bijzondere vorm en is doorschijnend. En nog interessanter: Het is heel oud! Seleniet is circa 250.000 jaar geleden tijdens het laat-pleistoceen ontstaan. Een tijd dat de mammoeten nog rondliepen op aarde. Hoe bijzonder is dat!5. Het is praktisch onderhoudsvrij

Dat Seleniet oplost in water is waar, maar zo snel gaat dat niet. We hebben een seleniet staaf (onbewerkt) een jaar lang buiten gezet, in wind, regen, storm en (welgeteld 3 dagen) sneeuw. De randjes die bovenop zitten waren wat afgesleten en afgerond daardoor en het was in het algeheel iets doffer geworden, maar verder was het kristal in goede staat. Je kan seleniet dus prima met een lichtvochtige doek afnemen en het gaat jarenlang mee.


6. Bonus reden: omdat Seleniet zich uitstekend laat maken tot lamp

Doordat seleniet doorschijnend is, licht ze op als je er lichtbron bij houdt. Tel daar de andere redenen bij op en je snapt waarom we van dit prachtige kristal een lamp wilden maken. En dat hebben we dan ook gedaan! (Na twee jaar puzzelen, experimenteren met soms een tikkeltje frustratie), maar uiteindelijk is het gelukt! We ontwierpen en monteerden een Ledlamp aan de onderkant van een selenietstaaf. Het resultaat: een lichtgevend kristal.


We maken lampen in drie verschillende formaten: small, medium en large. Bekijk ze hier!

Meer weten over onze kristallen? Lees dan hier over o.a. waar ze vandaan komen en hoe we ze omtoveren tot lamp.


Ben je het met ons eens of heb je een andere favoriete kristal? Laat het ons weten!


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page