top of page

Ons verhaal

In 2014 ontmoette Tycho & de Amerikaanse Fred elkaar. Ze bleken bij elkaar om de hoek te wonen in Amsterdam. Tycho was jarig en ze besloten als 'feestje' een lamp te gaan maken van koper en chroom. Het bleek een succes: Een jaar later werd door de twee het bedrijf Lux Vortex opgericht. 

Na een opdracht van Cravt Original, werd de interesse voor Seleniet kristal aangewakkerd. Eerst maakten Tycho en Fred grote kroonluchters maar ontstond er een behoefte voor het maken van kristallen lichtbron. In 2019 kwamen de eerste prototypes uit. Na uitvoerig testen en verbeteren bleek een samenwerking met 'Man met de Hamer' dé gouden combinatie. Zo kwamen de kristallen aan een -speciaal voor de kristallen op maat gemaakt- houtenblokje. 

 

 

Onze werkplaats bevindt zich in Amstelveen

 

Onze droom is kunst te maken voor de rest van ons leven, veel verschillende projecten, grote, kleine en projecten die we ons niet eens kunnen voorstellen. Om te leren, om meer te begrijpen, om te delen wat we weten. Wij gaan door met duurzaam ondernemen. We zullen 

in de toekomst nieuwe manieren onderzoeken en ontdekken. Zo hopen we het leven van mensen een beetje mooier en tegelijkertijd de wereld ook een beetje beter te maken. 

 

 

licht van kristal werkplaats
bottom of page