top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTycho

Het verhaal achter ons hout

Duurzaamheid vinden wij belangrijk en dat is ook wat onze houten blokken zo bijzonder maakt, lees hier verder over het hout wat wij gebruiken.Oorsprong van het hout

Het hout komt van bomen af die in Nederland vanwege omstandigheden gekapt moesten worden, dit kan vanwege stormschade, ouderdom, ziekte of bouwwerkzaamheden. Om te compenseren, worden voor iedere neergehaalde boom, twee nieuwe terug geplaatst. Als dit niet kan op de plek van de oude boom, wordt er een andere mooie plek voor de nieuwe bomen uitgekozen.


Wat gebeurd er vervolgens met die bomen?

De gekapte en omgevallen bomen worden vervolgens naar het bedrijf ‘Hout van je Stad’ gebracht. Zij ‘redden’ goede stukken hout om zelf mooie dingen van te maken, of voor anderen om mooie dingen van te maken. Het merendeel van al het stadshout verdwijnt nu vaak nog uit de stad, via de handel als grondstof voor pallets, spaanplaat of houtsnippers voor de biomassa. Dit is jammer want het hout is prima geschikt voor een tweede leven!


Van gered hout naar voetstuk

De stukken hout belanden vervolgens bij Maarten Smidt, eigenaar van Man met de Hamer.

Zijn bedrijf focust op vormgeving in huis en decors voor theater. In zijn werkplaats worden de stukken hout omgevormd tot een voetstuk met een gat erin groot genoeg voor onze kristallen.

Door de mannen van Lux Vortex(het moederbedrijf achter lichtvankristal.nl) wordt er een lampfitting en een lichtsnoer aangemaakt. En als dat dan eindelijk af is, hoeft het alleen nog voorzien te worden van een (ook door Lux Vortex) gemaakte kristallen lichtbron. Bekijk ze nu in onze shop.


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page